Care sunt beneficiile acidului glicolic: caracteristici și produse

//

admas

Beneficiile acidului glicolic pentru piele

Acidul glicolic este un aliat foarte puternic care intervine pe multiple fronturi pentru îngrijirea pielii.

Este foarte potrivit pentru tenul matur, cu pete ale pielii și ca produs de pregătire pentru tratamente specifice.

  • Piele matură: exfoliază pielea, promovând în consecință turnover-ul celular, adică producerea de noi celule. Prin urmare, contracarează apariția semnelor de îmbătrânire.
  • Piele cu pete cutanate: efect de iluminare asupra petelor superficiale si fenomene de hiperpigmentare, uniformizand culoarea epidermei.
  • Piele plictisitoare: prin eliminarea celulelor moarte, face tenul mai luminos.
  • Piele cu urme de acnee: reduce aspectul cicatricilor acneice, uniformizand pielea. Utilizarea pe pielea excesiv inflamată de acnee nu este recomandată.
  • Piele care trebuie supusă unor tratamente specifice: prin îndepărtarea stratului superficial de celule moarte este mai ușor să pătrundă formulele de tratament ulterioare.

Haideți să descoperim împreună care sunt caracteristicile acidului glicolic, beneficiile acestuia și cum să îl folosiți în îngrijirea zilnică a pielii sau în tratamentele de cabină pentru clienții dvs.

Care sunt beneficiile acidului glicolic
Acidul glicolic aparține categoriei de alfa hidroxiacizi, cunoscută și sub denumirea de AHA. Solubile în apă, sunt substanțe prezente în natură, precum în mere, struguri sau în cazul specific al acidului glicolic, în sfeclă roșie.

Datorită dimensiunilor lor mici, AHA pot pătrunde în diferitele straturi ale epidermei, rupând legăturile dintre celule. Acest lucru are ca rezultat exfolierea pielii care promovează reînnoirea celulelor pentru o piele mai strălucitoare și mai sănătoasă a feței și a corpului.

Ce face acidul glicolic asupra pielii feței și corpului?
Acidul glicolic este cel mai puternic dintre toți alfa hidroxiacizii, motiv pentru care tratamentele cu acid glicolic trebuie aplicate cu mare precauție și nu sunt potrivite pentru pielea mai sensibilă.

De fapt, puterea de penetrare a fiecărui acid depinde de mărimea acestuia, de concentrația de utilizare, de pH-ul final al formulării și de timpul de aplicare. Dacă acești factori nu sunt bine calibrați, acidul poate pătrunde prea adânc, devenind potențial iritant.

Datorită dimensiunilor sale mici, acidul glicolic este absorbit foarte ușor de piele, ajutând astfel la procesele fiziologice de îndepărtare a celulelor moarte, scoțând în evidență straturile subiacente mai strălucitoare. Cremele si alte produse cosmetice pe baza de acid glicolic sunt de aceea recomandate tenului normal, mixt si matur.

Formule Physio Natura bazate pe AHA
Linia noastră pe bază de AHA este concepută pentru a oferi produse exfoliante eficiente în viața de zi cu zi și în cabină.

În special, peelingul pe bază de acid glicolic exfoliază pielea, promovând reînnoirea celulară. Puterea mare de exfoliere și fotosensibilizare nu o face potrivită pentru sezonul de vară, de fapt este recomandată pentru sezonul de iarnă.

Crema, masca si gel pe baza de alti acizi din fructe completeaza tratamentul de exfoliere si revitalizare pentru o experienta unica de wellness.

Lasă un comentariu