Sustenabilitate

Angajamentul nostru pentru mediu

Impulsați de dragostea noastră pentru natură și de respectul profund pe care îl avem față de ea, ne-am îmbarcat, de câțiva ani, pe calea de a obține o mai mare durabilitate în producția de cosmetice.

Angajamentul față de mediu se bazează pe formularea de produse cosmetice realizate exclusiv cu ingrediente active derivate în mod natural, cu cercetări atente în susținerea biodiversității, dar și noi metode de upcycling și economie circulară care să sprijine teritoriile, comunitățile locale, micile companii agricole virtuoase.

Folosim ambalaje produse numai din plastic derivat din trestie de zahăr, care este reutilizabil și ne permite să producem mai puține deșeuri și, în consecință, să folosim mai puțină energie pentru eliminare.

În laboratoarele noastre acordăm o atenție deosebită reducerii risipei de apă, de fapt folosim doar apa de ploaie, colectată într-un rezervor special, pentru răcirea turboemulgatoarelor.

În decembrie 2019, Physio Natura a plantat o pădure de manioka în Congo, numită Pădurea Albă a Physio Natura, creată în colaborare cu asociația Milioni di Promesse.

Un proiect care a susținut crearea unei plantații de aproximativ 5 hectare de manioka în Republica Democrată Congo și care va sprijini viața și economia populației locale și desfășurarea activităților asociației APMQ, ASBL ASOCIAȚIA PENTRU PROMOVARE DE MINORIT CALITATIV.

Pentru că numai semănând mici acțiuni concrete în fiecare zi, lumea poate fi un loc mai bun.

„Semănând mici acțiuni concrete, putem face lumea un loc mai bun.”

„Alegăm să ne iubim Planeta.”

Tot în Republica Democratică Congo, continuând să colaborăm cu asociația Milioni di Promesse, un mic vis a devenit o realitate productivă satisfăcătoare: am înființat un atelier condus doar de femei, care acum se pot bucura de autonomie economică și socială. Zi de zi, ei obțin rezultate mici care devin mari în regiuni cu probleme ale lumii, cum ar fi Congo.

În fiecare zi alegem să luăm acțiuni sustenabile care pot ajuta să facem lumea un loc mai bun.
În companie folosim dozatoare de apă potabilă pentru reducerea deșeurilor de plastic și tocatoare de carton pentru reutilizarea materialului de ambalare. În plus, datorită sistemului fotovoltaic, exploatăm energie curată și regenerabilă pentru producția noastră.

Natura este prima noastră sursă de inspirație, motiv pentru care ne place să semănăm mai multă verdeață în jurul nostru și în locurile în care trăim.
Suntem bucuroși că am contribuit la reamenajarea spațiilor verzi publice din municipiul Putignano, unde se află sediul nostru: am plantat stejari într-un parc municipal, fiecare pentru fiecare nou membru al echipei și am adoptat grija pentru verdeață. a unei insule de trafic din apropierea companiei.

Alegem să ne iubim Planeta cu alegeri mici, mari.
Să semănăm împreună rădăcinile unui viitor mai durabil.

„Să acționăm împreună pentru un viitor mai durabil.”